Camp Bucca – Irak

baghdadicampbucca

Probabil  foarte multa lume habar nu are  ce a insemnat Camp Bucca pentru inceputurile ISIS in Irak. Asa cum multi nu stiu de procesul de <<de-baath-ificare>> a Irakului post Sadam. Cand de fapt, asta e esenta greselilor facute de administratia BUSH si caramida de temelie pentru ce  numim azi ISIS. Voi povesti, pe foarte scurtsi poate superficial pentru cei ce cunosc subiectul.

Sadam pica. In scurt timp Armata SUA devine din forta de eliberare, una de ocupatie. Partidul Baath aflat la putere 40 de ani e scos in afara legii. Milioane de oameni persecutati peste noapte…din stapani – sclavi. Incepe un razboi sangeros intre suniti si siiti, un razboi civil cu 200.000 de spectatori : Armata SUA in Irak, o armata privita de ambele tabere ca fiind dusmanul supreme. Incepe sa se afirme  Abu Musab al-Zarqawi care se afiliaza  Al Quaia… Si partea tragi-comica urmeaza.

Este infiintata Camp Bucca, o inchisoare create de Armata SUA in Irak, Aproape de Basra, in care sunt tinuti peste 30.000 de extremist radicali suniti si siiti, dusmani de moarte de altfel. Si incepe o adevarata saga gen : dusmanul dusmanului meu e prietenul meu. Camp Bucca devine o scoala ideological cu un singur dusman : OCCIDENTUL si forta de ocupatie. Sub falsa idee ca detinutii au fost racolati de interesele americane, pentru a stabiliza tara, se creaza diverse celule finantate DIRECT de guvernul SUA, cu lideri suniti si shia, si sunt eliberati toti atat prizonieri pe cati au fost prinsi. Doar ca acum sunt mai indoctrinati, mai inarmati, mai finantati  si mai porniti pe dusmanul din interior : SUA.

Ipocrizia Armatei SUA in Irak : Ajunge sa se alieze cu factiuni  AFILIATE AL QUAEDA pentru a putea sa distruga ce a ajutat sa cladeasca : Statul Islamic, format din luptatorii detinuti in Camp Bucca. Cred ca Osama Bin Laden moare de ras pe undeva… Ce a intarit ideologic si mai mult ISIS in Irak a fost retragerea Armatei SUA din Irak. Le-a dat avant,prestigiu..

Asa ca ajung unde spuneam in postul precedent, ISIS e o creatie mai mult sau mai putin voita a CAI-ului care a dorit o transformare a Abu Ghraib-ului din timpul lui Sadam in Camp Bucca din timpul lui Bush. Doar ca experimentele au scapat din laborator si au inceput sa-si atace creatorii.

 

3 gânduri despre “Camp Bucca – Irak

  1. Pingback: Alledgely ! Allegedly ! | Opinii Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.