Romania a ramas cu 100 de ani in urma pentru ca a ales Ortodoxia

sigmund_freud_quote_3

L- am citat pe Neagu Djuvara si cred cu tarie in aceste  vorbe.

Ca multi dintre noi, am fost si sunt preocupat de intrebari de genul cine suntem, de unde venim si unde ne ducem. A existat o perioada cand chiar am vrut sa cred, chiar simteam ca poate asta lipseste. Asa ca am inceput sa citesc, Biblia,Tora, Coranul… sperand poate ca voi gasi acel adevar sau acel sentiment de apartenenta. Am descoperit doar ce stiam deja, toate sunt scrise de mana omului, pervertite de ideile lui de-a lungul veacurilor, un amalgan de povesti pentru copii creduli. Nu exista Rai sau Iad, ingeri sau demoni. Noi suntem acei ingeri sau demoni iar Raiul si Iadul e aici pe Pamant.

Cred in a face bine, a trai dupa niste reguli morale, iar asta NU trebuie sa ma invete nici o religie, cu atat mai putin o religie care amenint cu focurile iadului <<daca nu….>>. Nu cred intr-un dumnezeu sadic, razbunator, un dumnezeu care are <<popor favorit>> sau alesi sau care e gata sa ucida pe toata lumea prin chinuri groaznice doar pentru a-si arata puterea si pentru a pedepsi. Unde e inteligenta ? Superioara. As vrea sa-l citez pe Arafat : << nu cred intr-un dumnezeu al florei si faunei care ofera unui popor licenta de a ucide…pe ucigasii e copii ii numim ucigasi de copii>>.

Si inainte sa ma numeasca cineva partinitor, sau ca as trage cu o anumita parte, cum este posibil ca cei care sustin ca reprezinta islamul, ucid cei mai multi oameni nevinovati cand in Coran e scris : <<..daca ai ucis un singur om nevinovat, e ca si cum ai ucis intreaga omenire>>. Ce carti citesc acesti oameni ? Sau…ei stiu ca sunt doar ceea ce  sunt : CARTI.

Nu, nu cred, pentru ca pe masura ce citesti, te informezi, te intrebi, gasesti tot  mai multe raspunsuri si iti dai seama ca lumea a fost pacalita cel putin 2000 de ani. Sigmund Freud descria probabil cel mai bine religia : prima nevroza mondiala. Si daca sunt intrebari la care nu gasim raspuns, e pentru ca MINTEA noastra de acum nu ne permite un raspuns. Dar in timp… cei ce vor urma, sigur se vor minuna cat de primitivi eram in 2015….ca inca ne rugam pentru ploaie si NU construim sisteme de irigatie, ca dam sute de milioane de euro pe o catedrala in care SA NE RUGAM sa ne vindecam…dar NU construim spitale… Cat de primitiv…Cat de evoluat este omul de fapt ?

Credinta se simte mai mult decat se explica. Stiu, pot intelege asta. Fac insa parte din acei <<Toma>>, vreau sa vad si chiar si atunci ma indoiesc…. Poate ca imi lipseste gena asta…Nu..O aveam candva… dar a disparut cumva cand a aparu RATIUNEA.

Nu exista instanta superiara RATIUNII

Sigmund Freud

2 gânduri despre “Romania a ramas cu 100 de ani in urma pentru ca a ales Ortodoxia

  1. Alexandru

    ba exista instanta superioara ratiunii: DEMENTA!
    E TRIUMFALISTA in zilele noastre, statele mari( cu precadere cele din emisfera vestuica ), posesoare de arme atomice si adepte ale interventionismului desantat ce trebuie sa serveasca scopului imediat, sunt conduse exact de astfel de oameni.
    intamplator, te-am gasit azi. nu exista diferenta intre sadismul de a ucide taind gatul cuiva si a face parada de bombele pe care le vei arunca ulterior, inscriptionandu-le cu mesaje gen from paris, with love. mesajul e acelasi pentru privitor: uite ce te-asteapta daca ne „gandim” vreodata catre tine…
    asa ca, te rog, faci o confuzie. o eroaRE MAJORA.nu confunda forma pe care a luat-o ortodoxia( prin biserica de rit bizantin ), cu ortodoxia insasi, credinta intr-o divinitate suprema.
    credinta intr-o divinitate suprema e primordiala nu pentru monumente ale credintei, ci pentru ca reuseste s ainabuse pornirile criminale umane!
    apoi, paradoxal, tu si eu traim azi datorita luptei ( si pentru ortodoxie ) pe care au dus-o inaintasii nostri.
    iar acea suta de ani mult trambitata poate fi si un avantaj.esential. in momentul in care societatea se dezumanizeaza complet- deja la nivel administrativ statal, politienesc si militar, cea vestica asa este, a fi cu 100 ani in urma inseamna ca societatea respectiva mai are inca dreptul la 100 anid eumanitate.
    esti in ratacire. iti vin in ajutor. asculta fabr1s pe youtube. asculta adevarata cultura a poporului roman- derivat din adevaratul taran roman.
    si, cel mai important, asculta nu cu urechea, ci cu sufletul-simte vibratia!
    descopera-ti radacinile!

    Apreciază

    1. porumbflorin

      Cred ca ti-am aspuns deja in post :

      Credinta se simte mai mult decat se explica. Stiu, pot intelege asta.

      Nu ma simt deloc in ratacire. Sunt in ratacire cand cineva imi spune CREDE SI NU CERCETA. Atunci ma simt chiar ratacit…Stiu sa fac diferenta intre credinta ca feeling (si eu cre ca asta ar trebui sa ramana) si ce fac astia in ziua de azi.

      Da, ai dreptate, la inceputurile omenirii religia a mai infranat din pornirile animalice dar cu timpul oml nu a mai tinut si n mai tine cont de nimic. Uite ce se intampla azi,fiecare confesiune INTERPRETEAZA religia cum ii convine… Nici in trecut nu a fost altfel. Asa ca, daca in timp religia (indifferent de confesiune), nu a civilizat omul, nu l-a dus catre prosperitate, nu I-a adus pace…pot trage concluzia ca o lipsa a religiei nu poate fi decat benefica, sau in rice caz, nu mai rau decat ce se intampla azi.

      P.S.
      Iti spun sigur ca daca te-ai fi nascut prin China, ai fi fost orice altceva, mai putin ortodox. Chestia asta cu <> miroase forte tare a <>. E foarte relative. Si asa toti au senzatia ca RELIGIA LOR e aia adevarata. Da, sunt destui care se sucesc dar asta imi intareste argumentul.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.