Pseudo-libertate

As vrea sa nu se ajunga asa
              As vrea sa nu se ajunga asa

Intr-o pseudo-democratie. Un loc in care sistemul democratic se va mentine la putere prin toate metodele nedemocratice posibile, pentru a lupta cu un dusman nevazut. Presedintele Frantei doreste modificarea constitutiei Frantei astfel incat supravegherea si expulzarea oricarui cetatean sau necetatean sa fie mult mai simplu de realizat.

Nu se mai indoieste nimeni de faptul ca suntem monitorizati in toate felurile posibile si sunt convins ca exista programe speciale care ruleaza si prind orice fel de conversatie <<de interes>>. Sunt curios doar pana undeva se va ajunge cu tacticile nedemocratice pentru a proteja un system democrat. Stim ca se foloseste tortura, stim ca suntem interceptati CHIAR DACA nu avem nici un fel de legaturi cu nimeni iar in curand se va ajunge si in EUROPA dupa modelul israelian : Israelul are dreptul sa retina ORICE CETATEAN (propriu sau strain), pe o perioada  nedeterminata, FARA PROCES, doar pe baza unor suspiciuni.

In Romania avem si noi legile Big-Brother pe undeva pregatite. In SUA ruleaza de mult, in U.K. nici nu mai spun. Nu am eu solutia dar cred ca  e o greseala de abordare pe undeva, pentru ca pe aceasta cale vom trai in orice altceva numai intr-o democratie nu. Ca sa dau un exemplu  de  <<noua democratie>> la care lumea a inceput sa aplece urechea, il dau exemplu pe Donald Trump, care e hotarat sa se apere de sud-americani, de imigranti, construind n zid, si spune : <<daca credeti ca zidu nu merge…intrebati ISRAELUL>>.

Da, au si ei un fel de Gigi Becali, vrea sa fie presedinte. Nu, zidul construit de Israel nu functioneaza, si atentatele de acolo stau dovada. Oamenii trec peste el, pe sub el sau prin el daca e nevoie. Eu ma gandeam ca oamenirea a trecut de timpurile in care construia ziduri sa se separe, si totusi asemenea idei exista, vin din SUA, si se aplauda.

Imbeclii astia care se arunca in aer omorind oameni nevinovati, castiga fara sa-si dea seama o alta lupta. Cea de sistem. Cel democratic nu e pregatit pentru asa ceva si statele se vad nevoite sa coboare standardul de libertate. E periculos…cat de JOS poti sa-l cobori…pentru ca daca ei ne aduc la nivelu lor, de haos,ne vor bate. Pentru ca ei au experienta.

Un gând despre “Pseudo-libertate

  1. Pingback: Hai ca se poate ! | Opinii Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.