Jonathan Pollard eliberat dupa 30 de ani

3d60654125ed412ba07d63e027d4ce1d_18

Omul este un fel de legenda a spionajului israelian si nu numai. I-am intalnit numele in Spioni impotriva Armaghedonului si eram convins ca tipul asta nu va muri la inchisoare. In opinia mea, Mosadul ramane cel ai bun serviciu de spionaj din lume.

Jonathan Pollard, un tanar ofiter de informatii din cadrul Marinei Militare Americane, ofera in anii 80 un numar considerabil de dosare clasificate Israelului, despre capacitatile militare ale SUA si informatii pe care SUA le detinea despre tari considerate de Israel, inamice. Paguba creata Statelor Unite a fost inestimabila. In 86, Pollard este condamnat pe viata, cu posibilitatea de eliberare dupa 30 de ani. In 1990 Israelul recunoaste public ca Pollard era spionul sau si ii ofera cetatenia. De atunci, au inceput si negocierile pentru eliberarea sa si fiecare Prim-Ministru israelian a avut asta inagenda. Nu ma mir ca Netanyahu a reusit. Ce spuneam de relatiile lui ?

Cand aud ca <<SUA intercepta telefoanele Angelei Merkel>>…zambesc. Pt ca Israelul isi spiona aliatii, cei mai apropiati aliati si fura tenologie si informatii…de cand CAI-ul se incalta cu sosetute. Din punctual asta de vedere ii admir, cum stiu sa lupte pentru CE CRED ca e al lor si cum stiu sa-si atinga scopul. Iar cazul Jonathan Pollard e un alt exemplu ca Israelul poate, indifferent de la cine cere. Pot doar sa ma intreb CE A CERUT Obama in schimb, Poate o informatie, poate un om sau POATE o promisiune din partea Israelului ca nu va face <<scapate in presa>> cine stie ce informatii daunatoare pt administratia SUA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.