Unchiul Sam e mult mai tare ca Ivan

fbd2dacfeffc40d9a0cf430cd64faf6f_18
Suhoi-24

Sa ne aducem putin aminte de detronarea lui Sadam. Desi armata  sa avea o dotare in general sovietica, dispunea si de material antiaerian vandut chiar de americani. Tinem minte imaginile transmise LIVE la CNN cu cerul Bagdadului luminat perfect de antiaeriana irakiana. In TOT razboiul de invingere a armatei adverse, armata SUA NU a pierdut nici macar un singur avion de lupta. Rusia a pierdut doua, pentru ca s-au ratacit si un dusman mai vechi, i le-a pus la pamant.

Rusia are nevoie de Turcia si invers. Toata ciorovaiala asta porneste din orgolii mai vechi si din faptul ca pana la urma a murit unul dintre piloti. Turcia insa, ar trebui sa aiba grija. Pe statele de plata ale Moscovei se afla destule organizatii teroriste, asa cum are si unchiul Sam, si nu m-as mira deloc daca peste cateva saptamani sau luni, vom auzi de un atentat grav in Turcia, revendicat poate de PKK (Partidul Munciorilor Kurzi) sau de alte factiuni „din Siria”.

Sa-mi aduca aminte cineva  cand a fost ultimada data cand cineva, inamic declarant sau nu, a doborat cu buna-stiinta un avion de vanatoare al Statelor Unite. Si ei chiar sunt cei mai mari violatori ai spatiilor aeriene nationale. Ca o consecinta a acestui eveniment, Rusia a anuntat ca suspenda cooperarea militara cu Turcia in Siria. Pai sa vedem la ce cooperau inainte: Rusia bombarda „pozitiile ISIS” dar mai mult pe ale opozantilor regimului al-Asad, pentru ca s-au dus acolo LA CEREAREA lui al-Asad, fiind cunoscuta relatiile stranse dintre Moscova si regiml sirian. Iar Turcia pe de alta parte, cauta pe orice cale sa-l dea jos pe al-Asad. Singura cooperare a fost ca au decis sa nu traga direct unii in altii. Cu incidentul asta, a picat si asta.

Turcia nu a exagerat deloc. A avertizat in numerate randuri, in plus nu a tras pt a ucide, le-a dat sans pilotilor sa se catapulteze. Rusia trebuie sa inteleaga ca nu isi poate permite orice, si ca exista un singur violator suprem : SUA.

Un gând despre “Unchiul Sam e mult mai tare ca Ivan

  1. Pingback: Putin’s revenge…..allegedly – Opinii Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.