Nu exista instanta superioara ratiunii

bush-nostradamus

Din cele mai vechi timpuri, omul a fost fascinat de tot ce nu stia si ce nu ii era dat INCA sa stie. Cu timpul, cerul nu a mai fost un atat de mare mister, au disparut zei ai aerului, ai padurilor…am descoperit focul, am descoperit ca Pamantul e rotund, am descoperit ca …. multe. Cum ar parea lumea de azi pentru un om din trecut ? Pentru ei, noi am fi ZEI.

Si totusi, oameni puternici, si nu numai, satui sa fie stapanii lumii lor simple, s-au gandit ca trebuie sa existe o cale de a stapani ceva ce nimeni nu poate : viitorul. Au aparut astfel sarlatanii. Nostradamus a fost poate cel mai celebru, dar nu ultimul. Acum Baba Vanga e la moda. Marea diferenta intre Baba Vanga si Nostrdamus e ca cel din urma scria cu stil catrene, atat degenerale, incat se potrivesc ORICAREI perioade istoice de dupa Hristos. Astfel, Antihristul lui Nostradamus putea fi oricine, de la Nero si Attila pana la Hitler si Obama.

Mintea omului „e construita” in asa fel incat atunci cand nu gaseste raspunsul rational, sa se indrepte spre irational.  Dar e doar o chestiune de timp pana sa intelegem de ce corpul se vindeca „miraculos”, pana o sa intelegem ca DESTIN inseamna DOAR ce noi prin deciziile noastre, construim. Nu suntem conduit de nici o forta invizibila, nimic in frunte nu ne e scris, suntem stapanii propriei personae si intr-un fel, suntem niste mici zei personali, stapani pe viata noastra, neguvernati de nici o alta forta.

Omul va gasi scuze…Mereu altii sau altele sunt de vina pentru insuccesul sau. Si daca un copil se naste orb, sau cu alta boala grava, nu e nici un blestem, sunt doar gene slabe si o combinatie nefericita. In Inteligenta Materiei, scrisa de Prof.DR. Dumitru Copnstantin Dulcan, am gasit ceva ce poate fi legat de ce numim destin. Dar e la un nivel atat de mic si primordial, incat nu cred ca ne poate guverna viata sau defini soarta, ci doar ne explica originile : O materie primordiala, faptul ca toti …tot ce misca pe acest Pamant, se regaseste undeva sus, in acea materie de la care totul a inceput. Poate din acest motiv avem fascinatia pentru stele, pentru astre, poate doar asa putem crede ca miscarea planetelor, ne influenteaza ceva din noi…decizii…care duc la o alterare a viitorului. Dar astea sunt teorii, si nu exista absolut nici o proba a existentei „materiei primordiale” ce ar exista pretudindeni in Univers.

Dar exista nenumarate dovezi ale sarlatanilor si fraierilor. Care cred ca esecul lor se datoreaza oricui altcuiva, chiar si unor puteri supranaturale (destinul a vrut) , numai lor NU. Cred intr-un viitor in care religia va fi privita ca o boala a omului primitiv. Pentru ca NICIODATA, religia NU a civilizat omul, nu i-a ameliorat starea si nu l-a civiliat. Astfel, lipsa religiei, nu poate fi decat benefica. Si ca sa inchei tot cu un citat : „religia nu e o boala…dar prezinta toate caracteristicile uneia : este foarte contagioasa, se raspandeste repede si poate fi mortala”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.