Se indreapta Israelul spre un regim apartheid ?

killedbyyear-lg

Foarte rar vezi materiale publicate (de catre agentiile de stiri cunoscute- CNN, BBC,FoxNews etc) care sa critice in vre-un fel politica dusa de conducerea de la Tel Aviv. Si totusi, vorbim de acelasi stat care e cel mai sanctionat in cadrul ONU pentru violara drepturilor omului si pentru tratamentul aplicat populatiei palestiniene din Fasia Gaza si teritoriile ocupate. Vorbim de acelasi Israel, care in anul 2015, e singurul stat din lume care ingradeste alta populatie cu un zid.

israel-wall4

De ce nu vrea Israelul sa acorde drept de vot populatiei palestiniene? Pentru ca natalitatea palestiniana o depaseste pe cea israeliana si astfel conducerea ar fi usor de inlocuit, intr-un teritoriu care oricum, s-a numit MEREU Palestina, nu Israel. De ce stagneaza procesul de pace si de ce Autoritatea Palestniana nu mai vine la masa negocierilor ? Pentru ca Israelul continua sa construiasca nebuneste locuinte evreiesti in teritoriile ocupate, limitand astfel si mai mult spatiul ramas palestinienilor si incaland astfel tratatul de baza de la Oslo.

Vorbim de acelasi Israel care tinteste in mod sistematic tineretul Palestinian, si stiu ei de ce. E ca un tipar si nu cred ca e o coincidenta ca de-a lungul timpului, 80% dintre mortii din tabara palestiniana, au sub 25 de ani. Israelul nu numai ca risca dar a si devenit un „stat” minoritar care conduce cu mana de fier o majoritate de care asa zisa opinie international uita, sau se face ca nu exista.

2 gânduri despre “Se indreapta Israelul spre un regim apartheid ?

    1. porumbflorin

      „nu cred intr-un Dzeu al florei si faunei care da unui popor tufisuri arzade in mijllocul desertului si licenta de a ucide. Pe ucigasii de copii ii numim ucigasi de copii, indifferent ca se numesc Fatah, Hamas, sau Armata Israeliana”. Ai multe de invatat despre religie si istorie.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.