O natiune de moralisti

E foarte usor sa critici, e in trend sa dam exemple de genul  <<fiul lui X a primit la mojorat, de la tacsu’, o masina de sute de mii de euro>>.  Tare as dori sa vad moralistii respectivi in locul  acelui tata sau in locul acelui fiu. Ma gandesc la Romania si la toata perioada comunista. Nu toti faceau farte din clasa privilegiata. Lingeau blide si adunau firmituri…gustau din nectar dar nu-l aveau niciodata. Au trait si ei lipsurile, e adevarat, la alt nivel, nu-i compatimesc, dar pot sa-i inteleg de ce au furat si au jefuit DUPA 89.

Ce nu inteleg e cum dracu de cu o tara atat de moralista, si plina de principii si oameni cu principii atat de inalte, e atat de jos ? Poate ca pentru ca de fapt…toti am fost cumva, candva afectati de un anumit grad de saracie si cand te vezi intr-o anumita postura, iti doresti sa nu mai simti niciodata ce ai simtit ? Cati dintre noi ar rezista tentatiei, daca s-ar sti atot-puternic peste un sistem, cu resurse nelimitate ? Acum…<<moralistii>> pot da exemple multe de oameni pe care chipurile banii sau puterea, nu i-a corupt. Pe mine, cel putin pana acum, viata m-a invatat ca DACA sapi destul, in viata oricui exista RAHAT.

Si eu ii judec. Ii invinovatesc pentru ca in foamea lor de bani si avutie, au uitat sa fie umani. Sunt sigur ca s-ar gasi bani de spitale, bani pentru tratamente pentru copiii care mor asteptand un teledon. Sunt niste jegosi care au uitat de cei ce i-au pus acolo… Insa lup moralist n-am sa fiu niciodata. Pentru ca nu stiu cum as fi reactionat eu DACA eram in locul lor..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.