Hillary Clinton, in buzunarul marilor corporatii ?

Hillary Clinton se apropie cu pasi mari de nominalizarea oficiala din partea democratilor la cursa pentru Casa Alba. As spune ca Bernie Sanders ar trebui sa faca o minune sau Hillary o mare gafa ca lucrurile sa se schimbe radical. Totusi.. apar tot mai multe voci care critica „gasca” din spatele celei care vrea sa devina cel mai puternic om al planetei.
campania.hillary
Sanders a cerut o lege ca pe viitor, corporatiile sa nu mai poata face donatii catre un anumit candidat pentru Casa Alba. Hillary s-a opus. Dupa cum se poate observa si din grafic, cei mai mari contribuitori sunt cei care au si creat dezachilibrul la nivel mondial, bancile, Wall ST. si alti gigantic economici. Politele, trebuiesc platite in cele din urma iar lucrul asta incita imaginatia oamenilor in continuare. Cine conduce de fapt si a cui agenda se urmeaja? In contrast, Bernie Sanders e un saracut pe langa multimilionara Hillary.
bern-hilll
Am ascultat ambii candidati si desi Sanders e mult mai curat decat Hillary, in toate aspectele, Sanders e un visator, un idealist, iar o tara care vrea sa stea in fruntea mesei, trebuie sa aiba ceva din atitudinea  versata a unui…golan. Aici, ea are avantajul. A fost cu nasul in toate, la cel mai inalt nivel si a participat la niste negocieri si evenimente, cum greu poti sa ti le imaginezi. Pana sa citesc (acum ceva timp, cand nici nu se pomenea de candidature ei) cartea scrisa de Bill Clinton – Viata mea, nu aveam idee cat de puternica este aceasta femeie si cate relatii are. Abia atunci am inteles pe deplin CUM a ajuns Bill presedinte.
100715graphic-2
Sanders e sarac in comparative cu Hillary; el vrea o atitudine mai pacifista fata de expansiunea economiei chineze – ea vrea noi reglementari care sa tina China in frau si sa ofere un avantaj pe viitor economiei globale a SUA. El a fost impotriva tuturor razboaielor duse de SUA si voturile din Senatul American o dovedesc, Hillary a fost PRO; el vrea Wall ST. afara din politica, ea… are in spate bancile si corporatiile lumii; el vrea noi taxe pentru toti emitarorii majori de CO2, ea e impotriva. Diferentele sunt enorme intre cei doi.
Am auzit o declarative facuta de Sanders cum ca Hillary nu ar avea experienta necesara pentru a fi presedintele SUA. Printr-o simpla documentare poti sa-ti dai seama ca ea are muuuult mai multa experienta decat a avut Clinton, Bush JR sau Obama cand au ajuns la Casa Alba. Faptul ca Hillary Clinton are in spate acele corporatii, poate fi vazut ca un dezavantaj in ochii alegatorului simplu, acelui om care se duce la munca de la 8 la 17. Dar la nivel global, poate fi un avantaj urias. Iar SUA trebuie sa gandeasca in continuare „la nivel mare”, daca vrea sa ramana acolo in varf, varful. In plus, sistemul American de alegere a presedintelui, permite ca unul din candidati sa castige alegerile si fara votul majoritar al populatiei.

3 gânduri despre “Hillary Clinton, in buzunarul marilor corporatii ?

  1. niculicea

    Nu e ciudat cum in ultimul timp recunoastem raul si totusi il alegem ? Doamna nu numai ca va castiga nominalizarea dar va castiga si prezidentialele. Am asa senzatia ca decizia a fost luata iar acum suntem martorii unui circ.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.