Moise Guran bate campii la Europa FM

Ascult mult Europa FM, inevitabil si pe tinerelul in cauza care are cateva emisiuni si pe la tv si radio. Partenerul lui preferat de dialog, e Cristian Tudor Popescu care cu cateva ocazii mai avea putin si ii spunea in direct ca se da destept dar e total in ceata. Astazi a mai scos un porumbel, motiv pentru care si acest articol, si anume, afirmatia ca tinerilor le e greu sa plece din Romania si cum se gandesc ei ca poate le e greu cu limba, cu familia care ramane in tara, si ca nu e asa usor pentru tineri sa plece.

Cred ca omul asta a trait intr-o altfel de casta. Avem o generatie tanara care vorbeste o limba straina inca din clasele primare, care sunt extrem de abili in a asimila tot ce inseamna viata vestica si au o abilitate imensa de a se integra. In plus, cred ca suntem generatia care se simte CEL MAI PUTIN LEGATA DE ROMANIA si FAMILIE, din ultimii…30 de ani.

Aberatia e cu atat mai mare, cu cat spui ca in medie, pleaca 150.000 de romani pe an, din tara, la munca sau la a se stabili prin alte tari. Si atunci, unde e greutatea ? Ca pleaca datorita greutatilor si lipsei de orizont, dintr-o anumita disperare, da. Tragic e ca daca ritmul asta se mentine, poate in mai putin de 10 ani, Romania va ramane fara forta de munca. Fara venituri la buget, pentru ca noi astia plecati, nu platim taxe si impozite acolo, unii dintre noi facand doar consum ”sezonier”, insa si ala se va duce in timp, pe masura ce tot mai multi vom alege sa NU ne mai intoarcem in Romania.

Asa ca d-le Guran, doar in mintea dvs tineretului roman ii este greu sa plece din cauza ”problemelor de limba” sau ca au familii in tara. Majoritatea parintilor nostri, au votat PSD si vor vota PSD pana la moarte, noi pt ei, ”pe linie politica”, fiind aia a lui Soros, generatia FB sau golanii aia de la #rezist. Tinerii pleaca de mult timp, si vor pleca si mai sustinut si nu se mai intorc inapoi. Nu suntem prinsi nici in lupte politice, nici in acte de nationalism expirat, nici in razboaie dintre trusturile media. Avem o viata, vrem sa o traim si nu sa o sacrificam, pentru ca alti ”dragneii” si ”alta intrebare” sa ne mai sfideze in viitor.

Un gând despre “Moise Guran bate campii la Europa FM

  1. Pingback: CTP ii da dauna totala lui Guran | Extreme Gaming&Hardware

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.