Assassins Creed Odyssey

header

Am petrecut ceva timp jucand aceasta continuare din seria Assassins Creed, destul cat sa’mi fac o idee. Exista sau nu diferente notabile fata de Origins?

Cred ca depinde de unghiul din care primesti. In Origins, povestea era construita in asa fel incat te facea sa te simti parte a unui proiect mai important decat tine, puneai bazele unei organizatii in timp ce numele tau ascendea in legenda. In Odyssey, e mai mult o calatorie, un quest personal si in cautarea unor raspunsuri legate de femilia ta  si dai peste un cult pe care trebuie sa’l anihilezi. Unul din liderii cultului e chiar sora ta de mult pierduta.

Am observat ca in Odyssey, deciziile pe care le ei, afecteaza ACTIV jocul, in genul Witcher3 dar la o scara muuuult mai mica. De exemplu, am dat peste o familie care trebuia sa fie executata pentru ca erau purtatori ai unei molime. Reprezentantul orasului mi’a explicat ca e singura solutie, nu exista leac si nu trebuie sa lasam molima sa se extinda mai departe de acea insula. Mi’a fost mila de aia mica asa ca l’am scurtat de cap pe magistrat, lasand familia sa plece cu promisiunea ca vor cauta leac. Mai tarziu in joc, dau peste un alt personaj care imi povesteste despre o alta insula care a fost decimata de ”o molima ciudata”. Ups.

Ca si grafica, imaginile sunt impresionante. Asa cum spuneam, HDR’ul schimba total fata unui joc. Multa atentie la design’ul cladirilor antice, la peisaje si in general natura. Grafica e impresionanta mai ales cand te prinde o furtuna pe mare si esti in misiune cu a ta corabie. Da, ai un adevarat vas de lupta din vremea grecilor antici, ii poti face tot felul de upgrade’uri si exista tot felul de misiuni maritime.

Ca si combo’uri, este diferit fata de precedentul, insa nu cu mult. E mai putin repetitiv mai ales in combourile executate in stealth mode. Modul in care iti faci upgrade la echipament este relativ acelasi, cu acelasi mod de a obtine acele ability points si a debloca abilitati speciale.

Ca si concluzie, jocul iti fura privirea si atentia prin unele detalii grafice si peisaje, asta daca ai ”puterea de foc” sa’l rulezi in 4k@120Hz cu toate setalile pe Ultra si filtre de calitate. Da, ai nevoie de un RTX2080 Ti si de God of Monitors. si chiar si cu un setul de top, tot nu vei atinge cifre ametitoare ca si FPS pentru ca jocul e foarte slab optimizat pentru PC gaming cu Intel si Nvidia si mai mult pentru AMD si ATi, asa cum spun logo’urile de inceput. Aveti mai jos un scurt video facut cand am luat contact prima data cu jocul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.