Se scrie mult, dar cine mai citeste..

Inainte, un titlu era doar un titlu. Acum trebuie sa ”te agate” iar in primul paragraf cica trebuie sa ai ”carligul” care trebuie sa prinda cititorul si sa il faca sa vrea sa citeasca mai mult.

Eu scriu pentru ca uneori simt nevoia sa ma descarc intr-un loc unde te poate auzi o lume intreaga si putin imi pasa de hook-uri si titlurile catch. Scriu pentru ca asa simt uneori si ma exprim in unele probleme enervat de cat de prosti ne iau unii. In cazul asta, e mai bine sa scriu decat sa fac un video.

Puterea imaginii, a clipului, m-a convins si pe mine simtind asta pe propria piele.Daca acum 10 de de exemplu, aveam rabdare mult mai multa sa citesc un articol cap-coada, acum se intampla foarte rar. Da, majoritatea avem impresia ca ”ne prindem din titlu” despre ce e vorba si deja stim.. Probabil in 10-15 ani blogul va reprezenta o reminescenta a unor vremuri apuse, parte a unei anumite generatii si doar aia vor mai activa in domeniu. Totul va fi video si totul va raspunde la comanda vocala. AI-ul va domina orice cerinta si va raspunde si la ce nu rostim. Va veni in intampinare si nu o sa ne mai miram de ”cum naiba stia google ca m-ar interesa asta”. Acel al doilea tu care exista deja in laboratoarele Google si Facebook, creat dupa search-ul si interesul tau, gata sa-ti prezica si lista de cumparaturi pentru urmatoarea saptamana, va fi mai real ca niciodata.

Recunosc, mi-e dor sa citesc, CARTI, nu prostii. Mi-e dor sa mai descopar un Dostoievsky, sa am senzatia aia ca omul parca a scris express pentru tine si citind sa nu realizezi ca i-ai terminat opera. Sau sa mai retraiesti acel moment cand intr-una din cartile sale, Freud spune simplu si sublim : ”religia e prima psihoza in masa a omenirii”. Lasi carte din mana si ramai perplex ca bou, lovit de adevarul adanc din acele simple cuvinte aranjate in ordinea care trebuie. Si tu o gandeai…dar nu ai fost niciodata in stare sa o exprimi asa. Si asta e doar un mic exemplu.. Mi-e dor de momentele alea..

 

3 gânduri despre “Se scrie mult, dar cine mai citeste..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.