Trump a invatat istorie la viata lui ? Dha..

Ieri am vazut stirea cum ca Trump impreuna cu Netanyahu, au decis ca Israelul trebuie extins in continuare in detrimentul populatiei majoritare (ma refer la zonele vizate), respectiv palestinienii si in detrimentul Palestinei, prin anexarea Cisiordaniei si a unor teritorii apropiate. Decizia e criticata atat de Uniunea Europeana, ONU, dar si de Palestinieni si Iordania.

Nu as vrea sa mai repet ce am spus intr-un articol mai lung. Sunt cateva lucruri elementare care trebuie intelese si de cei mai aprigi sustinatori ai lui Trump. In perioada imperiala engleza si franceza, s-au pus bazele urii sectariene si divizarii etnice si a razboaielor de azi pe care le vedem in Orientul Apropiat dar si Africa. Vaste teritorii au fost controlate prin oferirea puterii unor minoritati care au condus cu mana de fier populatii majoritare, dedanduse la tot felul de atrocitati pentru a mentine puterea (Cazul Irakului, Siriei, Libiei si multe alte cazuri in Africa).

Ce legatura are asta cu Israelul ? Ajungem si acolo. Unul din cele mai intalnite sloganuri folosite de evrei, e ca isi doresc tara fagaduita de Dumnezeu lui Avraam si urmasilor sai. Eu am citit Biblia, Tora, dar si Coranul. Sunt un ateu convins prin auto-educare si lucruri traite, insa, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului : sa lucram cu materialul clientului. In Geneza daca-mi aduc bine aminte, D-zeu ii promite lui Avraam ”teritoriul dintre Nil si Eufrat, de la mare pana la Valea Iordanului. Adica asta :

Pamantul promis de D-zeu copiilor lui Avraam

E vorba de linia albastra, asa cum este amintit si in Tora. TOATE teritoriile respective, au fost CUCERITE de israeliti dupa ce au plecat din robia Egiptului, lucru ce certifica faptul ca acele teritorii erau DEJA LOCUITE. Sa ne intoarcem in zilele noastre, sau mai exact in perioada cand Israelul NU exista, dar exista PALESTINA sub mandat britanic. Dupa al doilea razboi mondial, s-a stabilit clar ca evreii trebuie sa aiba o tara a lor. In intelepciunea lor nemarginita, britanicii au facut ce au facut mereu : au oferit un teritoriu unei minoritati (evreii) in detrimentul unei majoritati (palestinienii). Ce a urmat, a fost istoria sangeroasa pe care mai multi sau mai putini o cunosc, atunci cand unei minoritati i se dau puteri absolute asupra unei majoritati. Dar ce s-a intamplat cu teritoriul PALESTINEI ?

Asa si-a pierdut Palestina teritoriul, sub dominatia evreilor, cu binecuvantarea SUA

Acum, dl Trump anunta omenirea ca unilateral cu Netanyahu, cu marele strateg si cunoscator al istoriei regiunii, Jared Kushner, a hotarat sa mai anexeze cateva teritorii Israelului. Intrebarea mea e : ce Dumnezeu matii a mai ramas din harta trasata de DUMNEZEU ?! O alta intrebare e, intre Trump, Jared si Netanyahu, cine e singurul purtator de materie cenusie ?

Later Update

Avand in vedere cele de mai sus, se poate trage o concluzie care imi legitimeaza alegerea de a fi ateu : D-zeu, era mai prost ca Trump. Habar nu avea de geopilitica, nu stia de implicatiile deciziei luate, nu a fost in stare sa traga liniile corecte ale statului Israel. Le-a trasat Trump si Jared Kushner.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.