Managementul cablurilor || Fail !

Cabluri si iar cabluri. In afara de un aspect mai placut, managementul ordonat al cablurilor dintr-o carcasa de computer inseamna si un air-flow mai bun, respectiv temperaturi mai scazute. Asta era unul din ”miturile” de alta data, dar care am observat ca se transmite la noua generatie de pc-builders.

Am incercat si eu zilele trecute sa le pun in ordine, dintr-un motiv estetic. Am reusit doar sa raman cu o mana de suruburi, dupa ce teoretic, am pus tot asa cum era. Cum ramane cu acel air-flow si temperaturile teoretic mai mici? Cred ca asta era valabil cand existau acele carcase inchise, etanse, cu un singur ventilator in spate.

Atunci cand ai doua sau chiar 3 ventilatoare doar pe front panel, 3 sus, 3 sub si alte doua sau 2 in spate, ca sa nu mai vorbim de cel de pe CPU, fie ca e unul independent pe aer sau mai bine,apa, cum sa te mai gandesti ca niste cabluri stau in calea air-flow’lui? Sa nu mai spun ca poti lasa lejer carcasa deschisa. Important e ca aerul cald sa nu stagneze. Greu de crezut ca se mai intampla azi asa ceva. Nici in cazul in care ai o conexiune Sli.. ah, am uitat ca si placa grafica are cel putin doua ventilatoare.. Despre ce mai vorbim..

Cable management e pur estetic astazi. Te zgarie pe retina un cablu si intre doua ceasuri incerci sa il bagi pe undeva. Apoi descoperi ca acelasi cablu e prea scurt si nu ajunge sa o ia pe unde trebuie si dupa n incercari…te saturi si vrei sa montezi tot cum era si speri sa nu cumva sa fi busit ceva. Si ramai cu mana aia de suruburi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.