Recomandare placa grafica : RTX2060

Impresionant fiind de performanta obtinuta de aceasta placa grafica (laptopul nervos) am hotarat sa ii fac putina reclama. De curiozitate, m-am uitat si la pret si cumva m-am speriat, amintindu-mi ca poti contrui sisteme complete cu 1800-2000 de Ron, pretul la care se comercializeaza acest GPU. Si totusi ce ofera ?

Detalii Tehnice :

GDDR 6, memorii extrem de rapide, acelasi model folosit pe ”Nava Amiral” 2080Ti, insa pe un bus de 192 bits. Frecventele memoriilor si a procesorului fac din acest GPU un lider in zona ”medium-end” chiar spre high-end entry level. La ce sa te astepti de la ea in materie de gaming ? Rege absolut in materie de gaming in 1080p si 1440p. Decent in materie de gaming in 4k daca nu ai nimic impotriva celor 35-40fps de care e capabila. Raytracing capabila, in Battlefield V, 1080p, detalii Ultra inclusiv RTX, acest mic monstrulet scoate constant 70-75fps. Un alt exemplu pe care il pot da, in Shadow of the Tomb Ryder, 1080p, All Ultra, atinge constant 70 fps.

Ce diminueaza drastic performanta, este combinatia de gaming in 4k si raytracing. Dar clar, acest GPU nu a fost construit cu acest scop. Insa poti gusta bine din tot ce poate oferi un AAA game, chiar si cu raytracing activat, daca esti dispus sa spunem, sa joci pe o rezolutie de 2,560 x 1,440 (sau 2k).

Un buget total de 4500-5000 RON poate si trebuie sa incorporeze o astfel de placa grafica, daca vorbim de un gamer. Robusta, puternica, foarte versatila cand vine vorba de overclocking. Ca si minusuri, un consum relativ mare (165W/h) si desigur…pretul. Insa asa cum spune o vorba pe la noi, suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine. E o investitie care te va feri de o eventuala nevoie de upgrade in urmatorul an si jumatate..poate chiar 2. Dai un ban dar… King of the Hill in gamingul 1080p, 1440p – cele mai utilizate rezolutii de catre gameri – All Ultra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.