King is dead (i9 7960X) – Long live the King (R9 3950X)

Mort si nu prea. Insa am sismtit nevoia de a recunoaste o infrangere pentru ca asa e frumos. Prin August 2019 urcam un benchamrk pe YouTube in care imi exprimam rezervele in legatura cu 3950X. Ieri insa, i-am dat lui Cezar ce e al lui de fapt.

Insa lucrurile nu sunt atat de simple cum par prin simpla citire a titlului. Daca in comapratie directa in benchamrk-uri construite sa testeze procesorul, R9 3950X e clar peste i9 7960X, asa cum arata 3DMark, in GAMING, sistemul construit in jurul lui R9 3950 e in urma in toate testele. Si vorbim de un sistem cu o conexiune NV-Link (ca si al meu) si in mod sigur cel putin 32GB DDR4. E sistemul Premium 2020 al celor de la 3DMark. Asa ca, pana la noi ordine, i9 7960X mai are ceva de spus, macar in gaming.

A nu se intelege gresit, i9 7960X reprezinta in continuare un overkill pentru orice utilizator obisnuit pentru care Adobe Premiere reprezinta cel mai ”heavy-task” pe care il face. In acelasi timp cu encodare, live streaming si gaming Metro Exodus in 4k all ultra. Ramane in continuare un campion al multi-taskingului asa cum ramane campionul unui pret absolut oscen (good Job Intel) comparat cu cel al lui 3950X.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.