Despre RTXQuadro 8000 si RTX2080Ti … in gaming

Am cules propunerea asta de pe un forum pe care il frecventez, unde cineva care vindea un Quadro 8000 compara performanta acestuia in gaming cu cea a lui 2080Ti. Challenge accepted ! Iata cum un GPU de 1400£ bate una de 6000£ (Quadro8000)… in gaming.

In primul rand, comparatia nu ar trebui sa existe. Seria Quadro de la Nvidia e dedicata creatorilor de content, fie ca vorbim de filme, jocuri sau aplicatii. De exemplu, ai 30 de poze facute unui obiect din diferite unghiuri, iar placa grafica trebuie sa aplice o miscare de rotatie specificata si sa calculeze absolut TOATE schimbarile de umbre, tonalitate, camp vizual (cateva care-mi vin in minte) + efectele de raytracing.. Acei 48GB de memorie pe care ii are Quadro8000 (fata de 11 la 2080Ti) ajuta EXACT la aceste calcule. QuadroRTX 8000 nu e construita pentru gaming. Asta nu inseamna ca nu face fata, insa imagineaza-ti ca pui un vegetarian sa incerce si ceva feluri de mancare cu carne. NU o sa moara, dar mereu va strange din nas si o va face cu scarba.

Pe de alta parte, RTX2080Ti e varful de lance al celor de la Nvidia in materie de placi grafice dedicate gamingului. Lansat in 2018, acest GPU nu are rival, cei de la AMD suferind esec dupa esec, iar viitorul, nu arata deloc bine pentru ei. Ca sa intelegem cat de puternic e acest GPU in termeni ”lame”, puteti observa in specificatii ca in proportie de 90% ea are aceleasi specificatii ca acest monstru de 6000£. Acei 48GB fac diferenta, insa nu doar atat. BIOS-ul lor, ADN-ul lor daca vreti, e codat total diferit. Intr-un anumit fel foloseste 2080Ti acele resurse, total diferit fata de Quadro8000.

Dupa principiul ”o imagine face cat 1000 de cuvinte”, cea de mai jos ne spune un ADEVAR indubitabil cand compari cei 2 grei din categoriile diferite, in Gaming. E ca meciul ala ”de box” dintre Mc’Gregor VS Floyd Mayweather. Desi primul e foarte bun in MMA, niciodata nu va reusi sa il detroneze pe Floyd la jocul lui..

1080p reprezinta cea mai utilizata rezolutie de catre gameri. Diferenta se mentine, chiar creste in favoarea lui 2080Ti pe masura ce crestem si rezolutia, cu mici exceptii (Forza Horizon4). Rata e de 1 la 10. Adica din 10 jocuri testate, Quadro8000 va performa cu 2% mai bine fata de 2080Ti.

Concluzia e clara. Comparatia nu ar trebui sa existe. Daca esti content-creator, clar nu te uiti la 2080Ti. Daca esti gamer, nu te intereseaza seria Quadro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.