De ce nu am aderat la Folding@Home

Stanford University a deschis proiectul in 2000 si practic, orice calculator de pe Terra poate fi conectat la un proiect gigant comun, cel de a cauta vaccinuri pentru bolile care fac ravagii in zilele noastre, printre care si acest ”nou copil teribil” : Covid19.

Cum functioneaza lucrurile.

Puteti accesa aceasta pagina pentru softurile si pasii pe care trebuie sa ii urmati. In termeni mai profani, softul respectiv va foloseste resursa pe care o aveti (fie placa grafica fie procesorul din sistem) pentru a studia miscarea atomilor din proteinele virusului, pentru a da un indiciu medicilor unde se poate interveni si cu ce medicamente, in ADN-ul virusului respectiv. Softul utilizeaza resursa ramasa disponnibila chiar si in timp ca va faceti treaba la PC sau poate fi setat sa ruleze doar cand sistemul e in mod idle. Fiecare calculator primeste un task (in functie de puterea sistemului) si rezultatul este urcat in proiectul mama la completarea lui. In schimb, primesti…puncte. Puncte cu care te mandresti cu ele pe net.

M-am documentat, am citit si am ajuns la o concluzie, nefiind picat acum de pe Marte. Ia puneti ma voi astia de pe lista ASTA si faceti voi Folding@Home, voi astia care detineti cele mai puternice SUPER-COMPUTERE ale lumii (SUA, China, Japonia, Germania, Franta, Corea de Sud, Elvetia) si mai lasati-ne sa ne platim facturile la curent pentru PROSTIILE NOASTRE, ca atunci cand gasiti un leac, NU IMPARTITI si profitul cu noi ! Nu faceti si un cont aferent fiecarui utilizator care a controbuit sa spuneti :

Utilizatorii din cadrul proiectului nostru, investind bani si resurse proprii in mod colectiv, au gasit antidotul pentru Covid-19. Am vandut reteta si drepturile de fabricatie firmei BayernFarma pentru suma de Xtrilioane si cei care au participat, vor primi …. o pula.

Intelegeam daca NU aveati, dar voi calculati bilete la pariuri cu ele…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.