Inteligentii asimptomatici

CTP i-a caracterizat perfect. Ei exista peste tot in lumea asta iar Romania nu avea cum sa fie exceptia. Frustrant e ca acesti inteligenti pot raspandi boala si isi bat joc de munca altora.. Ar fi multe de spus, insa nu as face altceva decat sa repet ceva ce oameni cu mai multa carte si mai multa experienta de viata, au spus deja. Cred ca oamenii care se supun regulilor, CARE SE GANDESC CA IN PRIMUL RAND SA NU DEVINA Ei INSISI O PROBLEMA, care au inteles ca disciplina si viata e importanta, nu pot simti decat frustrare…

Spuneam ca voi incerca sa scriu mai putin despre politica si probleme sociale aici.. E greu sa ma abtin. Am cateva persoane la care tin si au ramas in Romania. Unii nu vor pleca niciodata, fiind prinsi acolo, altii o vor face, insa ”mai tarziu” probabil. Nici in privinta mea nu pot fi radical, niciodata nu stii ce-ti ofera viata.. Motiv pentru care sunt vehement, radical insa sper, nu irational.

O astfel de Romanie NU trebuie sa mai existe niciodata. Romania trebuie sa inteleaga ca genul asta de gandire si ”religie” a tinut (alaturi de comunism) acea tara cu… 100 de ani in urma Vestului, asta daca e sa il citam pe Djuvara (Amintiri din pribegie).

Asa cum spuneam intr-un articol precedent, se vor auzi voci care vor spune ca Biserica e BISERICA ! Ca ei sunt cumva un fel de stat in stat si nu are cum cineva dintr-o ”organizatie straina cultului”, sa intervina in desfasurarea oranduielilor bisericesti. Asa ii trebuie statului roman ! Sa fie umilit si sa-si bea cupa de nepasare. Fie ca vorbim de partide care depun proiecte de lege prin care se rupe din teritoriul national, fie ca vorbim de un cult religios care se crede deasupra oricaror legi, chiar si cele ale bunului simt.

Mi-as dori ca statul de exemplu, dupa astfel de declaratii din partea unei Inalte Fete Bisericesti, sa anunte ca …de exemplu BOR va trebui sa plateasca TAXE, pe afaceri, pe venit, pe salarii… etc. Sa promulge o lege prin care, sunt interzise prin lege ORICE DONATii ale statului catre Biserica (bani/scutiri de impozite,terenuri). Daca imparatia oamenilor si Bisericii NU se afla pe acest Pamant, de ce au nevoie de atatea proprietati ? Da, unii au mai citit si Biblia..

E greu sa nu simti si alte lucruri in afara de frustrare.. Nu e bine sa te enervezi.. respectivii nu ar merita timpul si nervii nimanui. Imi aduc aminte de un episod din Dr.House care incerca sa explice necesitatea idiotilor :

”Candva in epoca de piatra erau 8 oameni intr-o pestera. Au auzit in toiul noptii sunete ciudate.. chiar anumite maraituri care pareau a fi scoase de unele animale salbatice periculoase.. 6 au decis sa ramana in pestera pana la ivirea zorilor. 2 care pretindeau ca ei stiu mai bine…au iesit. Cei 2 n-au ajuns NICIODATA azi, aici.”

P.S. Mi se pare si normal ca protestul sa fie in Bucuresti si nu la…Vaslui de exemplu.

Un gând despre “Inteligentii asimptomatici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.