Revista LEVEL

N-am crezut ca voi mai gasi ceva din revista despre care vorbeam acum ceva timp.. Le-am selectat pe cele doua din multele, pentru ca imi aduc aminte perfect chiar si drumul catre chioscul de ziare de unde de obicei le cumparam. Felicitari celor care au reusit sa adune toate numerele, complet scanate. Wow.. cate amintiri.. 115.000 lei.. In 2002..2003 suma asta nu era deloc mica. Cand iesise Matrix-ul inca ”ma chinuiam” cu FX5200. Eu eram cazul fericit, jocul respectiv facand parte din noua generatie de jocuri care nu porneau daca placa grafica nu era compatibila Pixel Shader 2.0. CD-urile cu Trainz le-am avut mult timp insa nu l-am instalat niciodata.

Ne uitam la astfel de sisteme ca la OZN-uri… P4 la 3,06Ghz.. AtiRadeon 9700PRO, 512MB DDRAM, doua HDD-uri Segate Baracuta de 80GB fiecare… Carcasa Thermaltake facea cat primele noastre sisteme. Un astfel de PC costa 2200euro FARA TVA, adica undeva la 2550-2600euro. O suma importanta chiar si in ziua de azi.

”All in Wonder de la Ati”.. venea cu noul 9800Pro si in placa grafica aveai un TV.Tuner incorporat. Puteai inregistra orice emisiune TV si aveai la dispozitie pachetul de soft care te ajuta la editare video. Era un mod de a face bani cu meciurile de box a celor de la HBO.. Deh…atunci nu toata lumea avea HBO..

Aici aveam sa citesc pentru prima data despre acel FX5900Ultra si a trecut…cam 6 luni pana am reusit sa pun mana pe un FX5950 Ultra facut de ASUS. Si ”relatia” tine si azi (cu ASUS). Cum spuneam in articolul despre Primul Build Serios, de atunci nu s-a mai vazut un boost de performanta atat de substantial. 5900 Ultra era de doua ori mai rapid in ”figuranta” rezolutie de 768p si chiar si de 3 ori in 1600×1200. 3DMark-ul necesita un upgrade…pe scara Richter. Multe amintiri ingropate intre paginile respective.. Cred ca voi rasfoi pe aici, din cand in cand..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.