Arme si Armuri in Total War: 3 Kingdoms

Aproape 50% din harta. Pentru unificarea Chinei, trebuie sa controlezi 3 regiuni strategice, considerate ”de Scaun”. Detin doua.

Ideea mea de a intretine un imperiu vast cu doar cateva armate (3/4), intrigi politice si un sistem de aliante, a mers pana la un punct (am ajuns la 11 armate). Nu e ”total war” doar in titlu. Insa eficienta unei armate depinde si de Generali si dotarile acestora.

Exista 3 modalitati prin care poti intra in posesia unor itemuri :

  • In functie de factiunea cu care pornesti, liderul si Generalul preferat pot beneficia de itemuri rare
  • Le castigi in lupta de la alti Generali invinsi
  • Construiesti cladiri caresunt specializate in dezvoltarea de arme/armuri (ajuta mult daca detii mine de fier, cupru sau jad)
Sworn Brothers, 2700base+2000melee damage
Trust of God, 2000/2000
Dread Bringer, 943 Melee/3800 Melee Armour Piercing
Shuang Cu Jian, 2100Melee Base + 1100Melee Armour Piercing

Eficienta unor astfel de itemuri iese si mai mult in evidenta atunci cand formezi acele ”death squads” construite cu un singur scop : asasinarea rapida a Generalilor adversi pe campul de lupta. In felul asta, chiar daca esti grav depasit numeric, Generalii tai vor semana teroare in randurile soldatilor adversi care in ciuda numarului, vor suferi din lipsa suportului moral dar si din cauza damage-ului urias facut de acele itemuri, fara ca cineva sa aiba cum sa-i opreasca. Pentru acest scop, asa cum se vede si in imaginea de mai sus, cel mai eficient e sa ai doua corpuri de armata de cavalerie rapida si sa aloci 2, sau chiar pe toti 3 Generali acelor divizii si … pornesti vanatoarea. Restul de infanterie poate fi lasat in spate pe post de capcana, in defence stance, atentie insa : daca nu are nici un General, se poate panica si fugi. Motiv pentru care fie lasi un General cu ei, fie faci in asa fel incat sa nu fii prea departe pe campul de lupta. Nu de putine ori cand A.I.ul isi da seama ce faci, intoarce grosul armatei impotriva acelei echipe de asasini si de multe ori chiar daca iti reusesc asasinatele, nu-ti mai raman prea multe trupe pentru a termina batalia.

Gilded Turtle, 80 Armour Base
Bastion of Fire, 80 Armour Base
Spirit of the First Artist, 54 Armour Base

De recomandat ar fi ca Generalii care poarta itemuri de o anumita valoare, sa nu fie trimisi la lupta in camasa de noapte. Armurile pot fi gasite sau confectionate ca si armele. Pe langa protectia de baza, acestea au si diferite trait’uri atat pentru trupe cat si pentru General. Importanti sunt si caii. In primele doua poze ale acestui post, sunt 2 dintre cei mai buni cai pe care ii puteti avea in jocul asta. Prin body mass (2k) si tot harnasamentul, dau un plus de autoritate Generalului dar si un impact urias asupra trupelor adverse, in special asupra infanteriei.

Un gând despre “Arme si Armuri in Total War: 3 Kingdoms

  1. Pingback: Arme si Armuri in Total War: 3 Kingdoms – UPDATE – Extreme Gaming&Hardware

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.