VREI SA SCRII ?

A citi nu inseamna sa citesti ce ti se da la scoala si nici maculatura pe care o gasesti azi prin librarii. TOTI scriitorii buni, s-au lasat de scris de … cel putin 50 de ani.. Au ramas idiotii, impostorii, imbecilii… astia care cred ca pot sa imite pe unu sau pe altul… Pai sa va spunem de Dostoievski care povestea in 3 capitole 3 pasi (3 trepte), cum urca spre esafodul Tarist ? Stau si ma intreb daca cineva CU BUN SIMT o sa mai poata sa puna mana pe creion si sa scrie o carte, dupa ce a citit felul in care Tolstoi descrie o batalie intre Rusia Tarista si… Napoleon.

Nu exista subiect pe care titanii literaturii sa nu il fi dezbatut si sa ajunga la un nivel la care ORICE om care se gandeste sa scrie o carte sa nu spuna : „pas…i-am citit pe X si Y si sunt praff…”. Azi scriu toti mediocrii, toti impostorii care vor sa imite pe X si Y… Da inainte sa va apucati sa scrieti, v-as intreba daca v-au trecut prin mana cel putin 3 titani…pentru ca daca v-ati fi lovit de UNU’, daca v-ati fi gandit sa scrieti o carte, v-ati fi lasat in secunda 1 !

P.S.

La 33 de ani credeam sa sunt pregatit pentru Dr. Faust ( Thomas Mann )… am citit jumatate de carte si nu stiu daca in urmaturul an voi fi in stare sa citesc restul…. ATAT DE PROST SUNT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.