Noi si restul lumii

Nu am profitat de ”masurile de relaxare” si daca ar fi sa ne intoarcem in case, pentru unii nu ar fi nici o diferenta; oricum asta am facut de la jumatatea lui Februarie… Desigur, cei care lucreaza in zone de interes vital, e de inteles ca au umplut plajele, barurile si cluburile. Toate’s pline de medici si asistente, poate singurii care AVEAU/AU NEVOIE CU ADEVARAT DE CONCEDIU. Altfel, ce concediu dupa 4 luni de frecat menta ? Adica nu se putea sari un an peste ? Boilor, si la anu pe vremea asta Mamaia e tot acolo. In conditiile astea, poate unii dintre voi, nu.

Si nu e valabil doar in Romania.. Am vazut cam aceiasi destrabalare si prin alte locuri. Poate singura diferenta ar fi ca unii stiu ca au mai multe locuri la ATI decat altii si poate ca au acest FALS sentiment de siguranta ca daca te imbolnavesti undeva in Vest, ai mai multe sanse sa treci peste decat daca ai trage lozul cel mare in Congo. Da, in sensul ca nu trebuie sa te bati pentru un ventilator, sau cel putin nu inca si nu cred ca se va ajunge. Daca SUA nu a ajuns acolo (la peste 50 de mii de cazuri zilnic)…nu cred ca UK sau Franta sau Germania etc vor fi mai proaste.

Sunt insa tari care ar trebui sa fie cu adevarat ingrijorate si sa ia masuri pentru ce se intampla ACOLO, nu in functie ce fac altii.. Fostele imperii au furat destul sute de ani…au unde sa bage mana.. Aveti impresia ca Spania are un Marian Oprisan, un Vanghele, Dragnea, Nastase ? Nu.. Infrastructura Italiei si Spaniei A EXPLODAT dupa aderarea la UE. Tarile astea doua erau considerate al doilea miracol economic dupa ”episodul Germania”. Ce s-a facut la noi DUPA integrarea in UE ? La o populatie de 20 de milioane ne certam la TV daca avem 800 sau 1600 de paturi ATI echipate. OK, nu mai sunt 20 de milioane in tara, dar 16 tot sunt.. La o populatie de 4/5 milioane de pensionari fara sa mai numaram tinerii iresponsabili.. E bine..

UK avea ieri undeva la 770 de cazuri la peste 150.000 de teste pe o populatie de 66 de milioane iar IERI ni se spunea ca suntem la limita limitei si practic, sa nu ne mai gandim la RELAXARI. Sa mai amintim ca masca e obligatorie peste tot, nu doar in unele zone, cum se poarta ? Franta a inregistrat peste 1000 de cazuri si se declara foarte ingrijorata.. In AUSTRIA, se da si puscarie (cu suspendare adevarat) daca ai fost testat pozitiv si NU esti gasit acasa cand te cauta respectivii. Are cineva impresia ca in AUSTRIA NU exista mai multa democratie ca in ROMANIA ?

Sau pe ORICE SCARA ai masura, unde e Austria si unde suntem noi ? Aveti impresia ca acolo orice borfas poate sesiza CCR pentru incalcarea drepturilor cetateanului ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.