Cand Fortuna nu are mila

Atunci cand REGRETI PROFUND ca te-ai nascut in Romania, recomand documentarul de mai jos. E interzis celor sensibili la imagini de o realitate cruda absoluta. REALITATE. Am zis mereu ca viata bate orice film si ca omul e cea mai mare bestie daca e pus in circumstantele ”corecte”.

Este ca un teatru ireal, ceva desprins dintr-o realitate paralela sa-l vezi pe Ambasadorul Marii Britanii, Frantei sau SUA la Natiunile Unite laudand rolul de stabilitate avut de unele trupe trimise sa ”aduca pacea” VS atrocitatile comise in teren, filmate, fara nici un fel de retinere, de exact aceleasi trupe. Discursurile respectivilor ar trebui fi trebuit sa mearga in paralel cu acele imagini… sa simta TOTI penibilul si goliciunea vorbelor lor…

Si lumea se scandalizeaza pentru… Unde era miscarea BLM cand toate lucrurile de mai jos se intamplau ? BLM conteaza doar in SUA ? De ce n-au luat foc strazile din SUA, Franta si UK cand statele in care acum confortabil traiesc, sponsoriza/sponsorizeaza terorismul statal in alte teritorii, pentru a avea de unde fura in mod organizat, corporatist ? Pai vedeti ca e doar gargara ?

Am avut norocul (sa-i spun asa) sa ma preocupe diversele cazuri din Africa la o varsta destul de matura, altfel in mod clar as fi ramas trautatizat. Cand spun ”cazuri”, ma refer la diferite regimuri totalitare si la anumite tari care au ajuns in stadiul de ”state esuate” (termen atribuit prima data Somaliei). Cred ca doar invatand despre perioada coloniala poti intelege mai bine ce se intampla dar mai ales DE CE se intampla acele lucruri acolo.. Azi multi vad doar barcile improvizate care ajung (sau nu) in Europa.. vad doar problema imigrantilor si toate care deriva de aici… Dar cati stiu DE CE s-a ajuns aici ?

Pentru cei care s-au saturat de seriale siropoase, le recomand sa urmareasca cu atentie acest documentar si la sfarsit, sa isi puna o intrebare simpla : CE ai fi facut tu, daca te-ai fi nascut acolo ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.