Microsoft Flight Simulator 2020

Cred ca pana la urma lumea a sarit pe el pentru a testa cu adevarat limitele propriului sistem. MFS 2020 nu e un joc, asa cum multi l-au descris eronat. E un SIMULATOR (titlul ! dha) menit sa iti redea redea feelingul pilotului.

Nu cred ca exista o scara pe care acest simulator sa nu o depaseasca (grafica, sunet, detalii, profesionalismul comenzilor). De aici si neajunsul celor care il incearca avand ca imput tastatura sau controllerul de la PS/Xbox : controalele sunt un cosmar ! Ai atatea combinatii de taste de apasat in acelasi timp, ca te doare mintea. Sa te apuci sa le editezi ar insemna sa stai sa vezi ce naiba inseamna ”aia sau aia” si ce face exact – un alt cosmar. Pentru mine un lucru e clar, ai nevoie de asa ceva :

Asa cum se poate vedea si din scurtul video de mai jos, nu am fost in stare sa fac altceva decat sa decolez, sa fac stanga dreapta de cateva ori si sa ma prabusesc :))) Ce e super tare, pe langa faptul ca poti zbura oriune, e ca acest sim foloseste LIVE FEED TRAFIC, LIVE FEED WEATHER si isi face update si dupa google maps. Insa LIVE TRAFIC FEED E AL NAIBII DE COOL. De exemplu, daca e un zbor in lumea reala de la Bucuresti la Londra, te poti sui intr-un alt avion si il gasesti in simulator. Turnul de control te va atentiona sa pastrezi distanta… ruta ta… etc… Alta faza e ca acel traffic controller suna atat de fking REAL ! Jumatate din timp ju am stiut sa spun decat da sau nu pentru ca nu apucam sa fac in timp adecvat combinatia de taste pentru a face o comanda (sau uitam combinatia-ma fura peisajul).

Daca nu stai bine cu banda de net, poti inchide live feed-ul si te folosesti de datele si scenariile existente deja in simulator. Ajuta si la performanta din cate am vazut… Ca tot vorbeam de performanta …

SLI-ul e total inutil, chiar am avut erori serioase la enable. In 4k absolut tot ULTRA, un RTX 2080Ti, i9 7960X si 64GB DDR4, reuseste un ”stunning” 35…38 FPS (video mai jos) ! Asta ar fi pentru mine un buy test pentru 3080/90Ti. Esti in stare sa scoti 60 FPS in asa ceva ? O alta chestie care poate deveni o problema pentru multa lume e spatiul. Singur are 70 de GB, se extinde la 98 la prima instalare, cere 150 GB pentru a avea ”loc sa se desfasoare” si in timp poate ajunge si la 200 GB. Sa nu uitam, hartile isi fac update iar sim-ul e tinut la curent cu toate schimbarile de cartografie, grafica, etc. Daca ai un singur dispozitiv de stocare de 1TB… va fi dificil.

Probabil, complexitatea lui Microsoft Flight Simulator 2020 a taiat din elanul multora. Realizezi ca trebuie sa folosesti IAR Amazonul luna asta si chiar…. nu mai ai chef. Si de aici intrebarea : cand, prea realist, devine prea mult ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.