Nvidia : Bye Bye Sli..for now

E oficial, Nvidia nu va mai include SLi suport incepand cu noul driver (456.38) si va lasa mana libera producatorilor de jocuri sa includa sau nu in engine-ul softului compatibilitatea Sli.. Cu alte cuvinte, ultimul cui in cosciugul acestui tip de conexiune.

Chiar si pentru RTX 3090, Nvidia inca nu a luat o decizie finala daca va da enable sau nu acestei optiuni, fiind vorba de o nisa foarte foarte mica de persoane care vor face asa ceva. Asa cum spuneam si in clipul de mai jos (vezi timestamps in descriere) ar fi o totala irosire a resurselor, avand in vedere ”atentia” pe care o mai primeste Sli-ul in zilele noastre…

In alta ordine de idei, nu inteleg DE CE Nvidia nu a lansat 3080 cu 20GB VRAM ca 3080Ti ! cum era si normal si a lasat lumea sa se ingramadeasca la RTX 3080, cand e CLAR ca ei stiau de Big NAVI ca vine cu peste 10GB VRAM in Octombrie. Cred ca Nvidia a reusit sa enerveze MULTI, foarte multi posesori de 3080, care au aflat intre timp ca va exista o varianta Ti ! Stiu, oficial nu e numita asa, insa … cum o piti numi cand e EXACT un RTX 3080 ”doar ca” vine cu un DUBLU de VRAM ??

Daca ceva nu mi-a placut la Nvidia de-a lungul timpului, e acest tip de ”smecherie”… E clar ca cine plateste 700$ pentru un GPU, se va mai scobi de 200$ si va plati pretul pentru acei 20GB… dar cum sa scape gigantul verde ocazia de a plasa o capcana? Insa nu se stie pretul, dar cred ca va fi mentinut undeva sub 1000$.

Daca as fi in pielea celor care deja au comandat dar asteapta UPDATE despre stocul disponibil, as anula comanda si as astepta sfarsitul lui Octombrie… Cat despre monstruletul nostru, asa cum spuneam in clip, astept sa fie disponibil incepand cu data de 24 si cu putin noroc, la inceputul lunii viitoare va intra in paine..

Pana la urma, previziunea mea cum ca va exista un 3080Ti s-a adeverit. Va fi foarte interesant sa vedem ce va pune Radeon la bataie pana la sfarsitul lunii Octombrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.