Experiment : Minez Bitcoin O LUNA cu un RTX 3090 si un 2080Ti

Teama de a nu pierde oportunitatea, sau in engleza FOMO ! Asta m-a cuprins si pe mine.. Vorbeam acum ceva timp despre Bitcoin si eram (inca sunt) scceptic in privinta asta, insa ceva imi spune ca ar trebui sa ma sui in acest tren, asta dupa ce am refuzat acum 3 ani sa imi pun cele doua 2080Ti la treaba… Pretul unui Bitcoin atunci nu era nici macar la 20.000 USD. Astazi, sta stabil la 60.000.

Asa cum explicam in clipul de mai jos, dupa o alta runda de informare temeinica, am ajuns la concluzia ca ( si voi cita un Financial Adviser pentru o mare Banca din UK ) : ” Matematic este o prostie sa nu investesti macat 1% in Bitcoin ”. Asta combinat cu mai multe semnale ( dupa investitia lui Elon Musk de 1,5 miliarde in Bitcoin si anuntul ca TESLA se va cumpara si cu Bitcoin ) care vin inclusiv din Statele Unite cum ca unii Guvernatori se gandesc in mod serios sa plaseze un procent din rezervele statelor in moneda virtuala ( as aminti aici Guvernatorul statului Florida ).

Daca ar fi sa dam crezare unor zvonuri, APPLE, si alte nume grele vor urma sa faca anuntul cum ca isi vor investi o parte din cashflow in active Bitcoin, asta dupa ce PAYPAL si alte organizatii de transfer si trading si-au deschis usile monedei virtuale. Sunt zvonuri care DACA se vor adeveri, vor duce pretul unui Bitcoin la peste 200.000 USD pana la sfarsitul acestui an.

Motiv pentru care am stat frumusel, am facut calculul si un lucru e clar : chiar si cu pretul electricitatii din UK, iesi binisor pe plus iar tinta e sa detii un anumit procent ( cat mai mare de preferat ) dintr-un Bitcoin. Cel putin asta e tinta mea personala… DACA se va dovedi ca e doar un bubble, sper sa am inspiratia sa vand la momentul potrivit. Ce cred cu tarie insa este ca pana la sfarsitul acestui an, BTC va ajunge la peste 100.000 si cumva VREAU sa fiu acolo cu ”ceva”.

Asa ca astazi este a 5-a mea zi de minat, a 5-a zi in care am lasat gaming-ul in stand-by si m-am apucat de ceva ce poate se va dovedi in timp a fi o mare pierdere de timp sau din contra, o miscare inspirata. Adica.. Acum 3 ani daca faceam miscarea asta impreuna cu bulgarul care ma batea la cap in fiecare tura de noapte, aveam ca el ( sau chiar mai mult ) peste 40.000 USD in cont. Am zis nuuu.. si scriam astfel de articole prin 2019. Da, am ajuns sa manac si articolul asta si sa recunosc : AM PIERDUT UN TREN !

La un pret de 57.000 USD per Bitcoin, minand cu un 3090 (120MH/s) + 2080Ti (60MH/s), un calcul simplu arata ca ar trebui sa scoti undeva la 300+ lire pe luna si undeva la 3600 pe an. Desigur, exista plata electricitatii (cam 30%) insa PRETUL / coin poate exploda oricand. Si atunci.. un 3600 poate deveni 7200 fara probleme, unde curat, ramai la un 5000. Intrebarea (retorica) e : CE SUMA trebuie sa ai intr-o banca sa iti ofere o asemenea dobanda anuala pentru depozitul respectiv ?

P.S.

Va urma un alt articol legat de TEMPERATURI, Setari si cum am reusit sa duc VRAM de la 3090 sub 98 de grade FARA NICI O METODA INVAZIVA. Din pacate clipul de mai jos a fost facut inainte de implementarea solutiei insa voi reveni cu detalii intr-un nou articol ( daca va exista interes ).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.