Asa sa va ajute D-zeu…

E greu sa gasesti un titlu pentru ce voi scrie eu. In titlul lor insa, se pot gasi multe raspunsuri la situatia in care e Romania. Cand te intrebi de ce doar 30% au ales sa se vaccineze, citeste acel titlu.. Ca sa recitez un clasic trecut in nefiinta, ”Romania a ramas 100 de ani in urma pentru ca a ales ortodoxia” (Neagu Djuvara).

Si acum sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim cam CINE ar putea sa o convinga pe respectiva sa se vaccineze ? Gresit ar fi sa credem ca ”ehh…vorbim aici de o populatie nesemnificativa ca procent”. As spune ca realiatea contrazice. Cred ca ar fi un safe bet sa spunem ca mult mai multi romani isi pun increderea in ce le spune Biserica, decat ce le-ar explica un profesor care si-a dedicat viata medicinei. Si daca cineva poate contrazice asta, nu uitati ca multi MEDICI de la noi, refuza vaccinul. In aceiasi oala sunt si profesorii si probabil multe alte ”gulere albe” de la care ai asteptari in materie de educatie. Concluzia e una singura : mizeria de religie indoctrinativa, impusa de la nastere, te duce aici. Asta, combinata cu un sistem politic (ma refer la cel de dupa ’89) care nu a pus NICIODATA pret pe educatie, ba din contra, a facut front comun cu BOR-ul pentru indobitocirea populatiei, a dus majoritatea populatiei Romaniei in zona de imbecilitate. Mai sunt si alte cauze care pot fi imputate direct individului, insa am vrut sa ma refer doar la mediul in care te dezvolti. Da, sunt cei care reusesc sa se ridice, SA SE INFORMEZE, SA SE INTREBE, SA CAUTE RASPUNSURI, insa sunt tot mai putini..

Cele mai grele de tine nu le cerca şi cele mai tari decît tine nu le cerceta. Cele ce ţi s-au poruncit ţie, acestea cugetă, pentru că nu-ţi sunt de treaba ţie cele ascunse. Întru prisoseală lucrurilor tale nu iscodi, pentru că mai mult decât înţelegerea omului s-au arătat ţie. Căci pre mulţi au înşelat gîndul lor, şi în socoteală rea au lunecat cugetele lor (Înţelepciunea lui Isus Sirah, III, 20-23)

Teologii vor sustine mereu ca asta nu inseamna ”crede si nu cerceta”. Eu spun insa ca doamna de la racla, stie exact de inseamna acel citat si il practica alaturi de.. 65/70% din populatia Romaniei.. App, sticla aia de agheasma la care va ingramadeati ca vitele, nu ajuta ? E Sfanta si aia…

4 gânduri despre “Asa sa va ajute D-zeu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.