12900K – Insane Performance

E aproape greu de crezut cum intr-un pachetel atat de mic poate sa incapa atat de multa putere. Ca si comparatie, daca fostul 16 cores si 32 threads era in stare de 50..55FPS in Far Cry 6 cu toate setarile la maxim, inclusiv Raytracingul, ei nine, 12900K reuseste sa impinga alaturi de STRIX 3090 pana la 90+FPS folosind exact aceleasi setari.

Ce e si mai tare e ca nici macar nu folosesc DDR5 inca. Cum spunea cineva, singurul DDR5 care conteaza e cel de peste 6000Mhz. Asa ca il vom astepta pe acelas, pote se mai linistesc si scalperii intre timp. Este absolut penibil sa plateste 1000lire pt 32GB DDR5 de 5200Mhz sau chiar 4800, cand chiar si DDR4 ajunge la 5400Mhz.

Experienta de pana cum cu 12900K e mai mult decat placuta. Pentru prima data chiar simti ca procesorul nu se calca singur pe bataturi. ORICAT de puternic ar fi fost si oricat de rapid, ii lipsea un set de instructiuni care sa categorizeze munca, sa prioretizeze si sa execute separat astfel incat, daca encodezi un clip in background, sa nu se simta daca joci ceva la setari maxime. Asta face acest pachet de 16 nuclee impartite in E cores ( eficiency ) si P cores (performance). Si se simte…tare..

MSI Coreliquid 360S e de departe cel mai bun IAIO pe care l-am avut vreodata. Si spun asta dupa ce aveam altfel de asteptari dupa ce am vazut niste teste facute in online.. Practic, nu inteleg cum acei indivizi ating temperaturi de 70…80 de grade cand al meu nu trece nici de 60 sub load maxim..

Abia astept sa ne mutam pe placa de baza noua, DDR5 si sa mai stoarcem ceva performa..pentru ca mai este loc..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.