Noutati despre RTX 3080Ti

Apar detalii serioase despre cum va arata urmatorul flagship de la Nvidia, poate primele detalii care nu sunt dezmintite de compania respectiva. Ba mai mult, Nvidia a anuntat ca are ca tinta luna Septembrie a acestui an pentru lansarea noii serii RTX30.

5376 Cuda Cores fata de 4352 cat are un RTX 2080Ti si o frecventa a procesorului care ar trebui sa treaca de 2,2 Ghz fata de 1,635 Ghz. Uriasa cantitarea de memorie, 18 GB fata de 11 cat are 2080Ti, vine si cu o latime de banda mai mare (viteza de transfer) de pana la 864GB/s fara de 616GB/s.

DLSS 3.0 care vine si el cu alte promisiuni ca si DLSS2.0, eu insa nu am vazut o imbunatatire semnnificativa a performantei. Se doreste ca gamingul in 4k sa fie noul standard de calitate iar aceasta placa sa vina cu extra puterea de care era nevoie, pentru ca asa cum spuneam in postul precendent, 2020 va pune la incercare in mod serios acest 2080Ti atunci cand vorbim de un anumit standard. Se urmareste ca 3080Ti sa fie lansat undeva inaintea lui Cyberpunk 2077 din Septembrie, poate mai pe la inceputul lunii, in functie si de situatia cu aceasta pandemie.

Ca si performanta, se asteapta ca 3080Ti sa fie cu pana la 40% mai rapida decat 2080Ti judecand matematic dupa diferentele de specificatii si tehnologii folosite, chiar cu 70% in unele titluri. Insa noi am mai auzit povesti de genul… Sa vedem, zise orbul. Tinta este ca acest nou monstru sa ofere performanta MAI STABILA in gamingul 4k atunci cand activam toate setarile de calitate cum ar fi Raytracing, HTFS Shadows , Volumetric Clouds, AA si AF si asa mai departe. Aici intervine noua generatie AMPERE, cu procesoare Cuda Cores mai rapide cu 40% decat cei din generatia Turing (seria RTX20). De aici puterea de procesare in plus a tuturor efectelor realistice fara sa fii nevoit sa alegi (in unele cazuri) pe care sa le activezi sau nu, pentru a avea o experienta de gaming decenta (60fps in 4k all ultra).

2080Ti a aratat ca se poate, demonstreaza in continuare ca e singurul GPU capabil sa faca fata in asemenea conditii de stress, insa asa cum spuneam, da semne de oboseala. Programatorii gasesc tot mai multe modalitati de a face aceste jocuri cat mai reale, insa asta vine si cu cerinte hardware tot mai mari.

In privinta pretului, exista doar speculatii, nimic sigur. Cel mai probabil va costa undeva intre 1500-1700$ in functie de tara/retailer. Ma astept ca in UK sa fie undeva la 1500£.

Sursa Imagini

2 gânduri despre “Noutati despre RTX 3080Ti

  1. Pingback: Sli RTX2080Ti sau un RTX3080Ti – Extreme Gaming&Hardware

  2. Pingback: RTX3090 – Adevar si fictiune – Extreme Gaming&Hardware

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.