DLSS ON vs OFF

Performanta VS Calitate si cat de bun va deveni DLSS-ul cu noua serie 3000 de la Nvidia. Ca sa intelegem mai bine, DLSS = Deep Learning Super Sampling. In practica, sa spunem ca vrei sa joci Metro Exodus in 4k si activezi DLSS-ul. Aici intervine AI-ul si face un subscalling pana la rezolutia la care el crede ca e convenabil sa poata obtine un plus de performanta apoi face UPSCALing sa iti arate o imagine cat mai aproapiata ca si calitate de 4k (sau rezolutia setata de tine). In practica, diferentele arata cam asa :

Metro Exodus cred ca a fost primul titlu si ramane singurul care reuseste sa implementeze DLSS foarte bine, oferind un boost de performanta urias, fara sa faca rabat la calitatea imaginii. Diferentele de calitate devin insa destul de evidente cand draw distance e mai accentuat :

Locomotiva si vagoanele sunt mult mai bine randate in DLSS OFF iar realitatea chiar si pentru un 2080Ti este destul de cruda : un average de 35fps. Aici vine noua serie 3000 sa compenseze : putere. 2080Ti a deschis drumurile, a aratat ca se poate si se retrage neinvins, insa se simtea nevoia de ceva mai multa forta pentru ca gamingul devine din ce in ce mai demanding.

Nvidia a inceput sa se concentreze puternic pe DLSS si cred ca le este foarte clar : performanta nu trebuie sa faca rabat la calitate. Realitatea insa o vom gusta abia dupa ce vom pune noi mana pe urmatoarea serie si vom testa si acest DLSS2.0 :). Insa si titlurile (ma refer la jocuri) au un rol important.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.