Istoria nu se repeat, dar rimeza

9d6a77ac18a24b0bb9dcd2bc1e19c5a1_18

„Nu va mai exista un al treilea razboi mondial, dar va fi o lupta pentru <<pace>>, de nu va mai ramane piatra pe piatra”. Ma mir ca al nostrum presedinte nu a iesit si el sa jure ca va distruge Statul Islamic. Franta, Rusia, SUA…toate natiunile civilizate  si mai putin, s-au aliat sa rastoarne buturuga mica ce le-a rasturnat carul.

Intre timp, de la inceputul loviturilor aeriene ale aliatilor, din Octombrie 2014 pana in present, s-au efectuat peste 42.000 de lovituri aeriene ce au atins sate, ferme, case ale civililor, etc. 6889 civili morti dintre care 1436 de copii si alti 35.000 de civili raniti. 100.000 de oameni au fugit doar din Allepo.In total, 11 miioane de oameni au fugit din tara de la inceputul conflictului, adica jumatate din populatia tarii. Conflictul sirian a ucis peste 250.000 de civili de la inceputul sau. De la interventia activa a Rusiei (sfarsitul lui Septembrie 2015), au murit peste 400 de civili.

Stirile astea nu ajung pe la CNN.  Aproape ca admiram : „woooowww…ce tari sunt rusii…cum trag ei tocmai din Mediterana rachete de croaziera in Siria…woooowww…avioanele Rafale franceze si MiG-urile rusesti.. „. La celalalt capat insa.. oameni care n-au nici o legatura cu acest rahat,mor, pt jocul unor bolnavi.

Cand un popor e dezbinat, e mai usor de stapanit. Acum nu mai e vorba de un popor ci de o intreaga regiune. Nu cred ca Rusia sau SUA sau Franta, isi doresc cu adevarat pace acolo. Pentru ei e doar o zona in care isi testeaza armamentul. Nu ma va convinge nimeni ca  ca toti acesti uriasi adunati, care controleaz economia mondiala, nu sunt in stare sa opreasca finantarea unui vierme. La care creare au contribuit din plin.

2 gânduri despre “Istoria nu se repeat, dar rimeza

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.